Mistrovství ČR v rogainingu

20. 6. 2022

Ve dnech 25. - 26. června 2022 bude naše obec hostit Mistrovství České republiky v rogainingu s centrem na hřišti za sokolovnou.

Tento outdoorový sport má v naší republice již více než pětadvacetiletou historii. Závodníci obvykle soutěží ve dvoučlenných týmech po dobu 24 hodin, (variantou je i závod na 12 či 6 hodin) v neznámém terénu. Jejich úkolem je najít za pomoci mapy kontrolní stanoviště s co největší bodovou hodnotou. Trasu i kontrolní stanoviště si volí sami, důležité je být v cíli před stanoveným limitem.

Občanů naší obce se dotkne omezení průjezdu nově zbudovanou silnicí k vodárně, kde bude provoz regulován šipkami a pořadateli závodu. Na okraji této komunikace budou parkovat auta závodníků po celý víkend.

V sobotu 25. 6. závodníci odstartují z hřiště za sokolovnou ve třech vlnách a to v 9:00, 11:00 a 12:00. Poté se vydají naprosto náhodnými směry. Vstupovat na soukromé pozemky mají závodníci zakázáno. Pořadatelé však prosí o shovívavost v případě, že by účastníci omylem daný pozemek nevyhodnotili jako soukromý a přeběhli jej.

Srdečně zveme příznivce tohoto sportu na vyhlášení vítězů. V sobotu v 17:30 bude vyhlášena kategorie závodu na 6 hodin a v 21:30 závod na 12 hodin. Vyhlášení hlavní mistrovské kategorie na 24 hodin proběhne v neděli od 13:00.


Za pořadatele děkují občanům obce

Jan Fátor – hlavní rozhodčí závodu
Anežka Pokorná – pořadatelka závodu